Pripazite na djecu: Uhapšen još jedan pedofil na obali Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Pripazite na djecu: Uhapšen još jedan pedofil na obali Hrvatske
U Istri je proteklog vikenda uhapšen još jedan pedofil iz redova brojnih turista koji su snimali obnaženu djecu na plaži.

Rovinjska policija je obavila kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 51-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju. Muškarac se sumnjiči da je 13. augusta oko 19 sati, na plaži u turističkom naselju u Rovinju, pomoću dva mobitela snimao djecu koja nisu imala gornji dio kupaćeg kostima.

Nakon što su građani i turisti primijetili šta osumnjičeni radi, 51-godišnjak je pokušao pobjeći, no u tome je spriječen i zadržan do dolaska policijskih službenika. Muškarac je uhapšen i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 14. augusta u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarska, kažu u istarskoj policiji.

Neslužbeno se saznaje da je uhapšeni Nijemac zapravo Mark K. iz njemačkog grada Berka koji ljetuje u turističkom naselju Vilas Rubin pokraj Rovinja. Dokaže li mu se krivica, Nijemac bi mogao dobiti kaznu zatvora između jedne i osam godina.

Nerijetka su hapšenja turista s pedofilskim sklonostima, mahom stranaca, koji ljetuju po turističkim središtima duž cijele obale, piše 24sata.hr.

Tako je i prije 10-ak dana Nizozemac Gerhardus K. (70) iz Utrechta zbog snimanja gole ženske djece za vožnje turističkim brodom svoj odmor u rovinjskoj Valalti okončao s lisicama na rukama.

Početkom mjeseca svoju sklonost pokazao je i 62-godišnji Slovenac Jozef K. iz Bovca fotografirajući obnaženu djecu na bazenu turističkog naselja nedaleko od Poreča. Krajem jula, uhapšen je još jedan Nijemac pedofilskih sklonosti, Benedikt J. (36) iz Ibbenburena, jer je u na plaži u Valbandonu pokraj Fažane snimao 4-godišnju djevojčicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije