Počela inauguracija Vučića, stižu svjetski zvaničnici

Radiosarajevo.ba
Počela inauguracija Vučića, stižu svjetski zvaničnici
Ceremonija povodom inauguracije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića počela je u 18 sati, a zvanice se okupljaju ispred Palate Srbija. Novoizabrani prvi čovjek države počeo je da prima visokopozicionirane zvanice.

Zbog velikog broja zvanica na tom spisku nije izvjesno kada će se sve to završiti, a planirano je da u 19.30 bude organizovano zajedničko fotografisanje.

Uslijedit će kulturnoumetnički program, koji će zatvoriti "srpsko kolo". Zbog dolaska velikog broja stranih zvaničnika ulice oko "Palate Srbija" su zatvorene glavne saobraćajnice, ali u gradu nema većih gužvi, piše B92.

U okviru programa ceremonije "Palata Srbija" je pretvorena u veliki muzej srpske historije. Tokom dana Vučić je obavio niz bilateralnih sastanaka, a najviše reakcija je izazvao susret sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Za razliku od nje, ceremoniji neće prisustvovati slovenački predsjednik Borut Pahor, koji se zbog obaveza vratio u Ljubljanu, ali će Vučiću čestitati uglavnom svi lideri zemalja iz regiona, uključujući i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović, kao i predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije