Petrov poručio HDZ-u: Povucite Karamarka, presložite većinu ili novi izbori

Anadolija
Petrov poručio HDZ-u: Povucite Karamarka, presložite većinu ili novi izbori
Facebook / Božo Petrov
Božo Petrov pozvao je HDZ da ponudi drugog kandidata za potpredsjednika Vlade umjesto Tomislava Karamarka ili da predstavi saborsku većinu u koju osobno sumnja.

Potpredsjednik Vlade RH Božo Petrov izjavio je u četvrtak da neće odstupiti ni on niti premijer Tihomir Orešković, već to treba učiniti samo potpredsjednik Vlade i čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko, te je pozvao HDZ da "postroji" 76 zastupnika koje navodno ima u Saboru za preslagivanje Vlade ili da umjesto Karamarka izabere novog potpredsjednika Vlade, inače idu novi izbori.

"Ni Orešković niti ja nismo odgovorni za ovu situaciju. Osobno sam nudio svoju glavu, više ne znam zašto", rekao je Petrov u izjavi novinarima ispred Banskih dvora.

Kazao je da HDZ ima dvije opcije - ili postrojiti zastupnike u Saboru, kako bi dokazao da ima 76 ruku potrebnih za preslagivanje Vlade ili dati ime novog prvog potpredsjednika Vlade.

"Neka pokažu tih 76 glasova ili idemo na izbore. Orešković radi u Vladi i vjerujem da ćete uskoro čuti njegov odgovor", rekao je Petrov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije