Petogodišnjak skočio s trećeg sprata s otvorenim kišobranom u ruci

Radiosarajevo.ba
Petogodišnjak skočio s trećeg sprata s otvorenim kišobranom u ruci
/ Foto: Željko Rukavina, 24 sata
Slučaj koji je šokirao stanovnike mjestašca Garešnica u Hrvatskoj dogodio se prošle sedmice: mališan od pet godina, u žaru dječije igre, iznenada je skočio kroz  prozor na trećem spratu. 

Ljekari još uvijek ne mogu vjerovati da mališan koji je pao s deset metara visine nije zadobio teže povrede. 

"Hvala dragom Bogu da se sin oporavlja i da ništa nije slomio. Mislim da ga je dragi Bog sačuvao", izjavila je dječakova majka Željka V. (32) za portal 24 sata. hr.

Majka je ispričala kako se sve odigralo veoma brzo, dok su ukućani bili u kući. Dječak se u jednom trenutku u dnevnoj sobi popeo na prozor i s otvorenim kišobranom skočio. Majka i susjedi tvrde da mu je kišobran spasio život  jer je ne samo usporio pad nego ga je odnio podalje od naslaganog betonskog crijepa na koji bi najvjerojatnije pao. 

Dječak je svo vrijeme poslije pada bio pri svijesti i samo se žalio da ga bole noge i leđa. Hitna pomoć smjesta ga je prebacila u dječiju bolnicu u Zagrebu, gdje se brzo oporavio. Na pitanje zašto je to uradio, rekao je da je želio biti kao Super Man

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije