Određen pritvor za napadače na Azema Vllasija

Anadolija
Određen pritvor za napadače na Azema Vllasija
Osnovni sud u Prištini odredio je po 30 dana pritvora Muratu Jashariju i Avniji Llumniciju, osumljičenima za pokušaj ubistva kosovskog advokata Azema Vllasija.

Trećem osumljičenom Arsimu Ibrahimiju, koji se tereti za pomaganje počiniocima prije i poslije napada određen je kućni pritvor.

Emrush Kastrati, advokat okrivljenog Murata Jasharija potvrdio je da je njegovom klijentu određena mjera pritvora u trajanju od 30 dana za ranjavanje Azema Vllasija, te da je ista mjera izrečena i Avniji Llumniciju koji je osumnjičen da mu je bio pomagač u izvršenju krivičnog djela.

Kastrati je najavio da je će podnijeti žalbu na mjeru pritvora zato što, kako je kazao, njegov klijent nije imao namjeru da počini to krivično djelo.

Po njegovim riječima, Jashari je jučer priznao krivično djelo, te da mu je motiv bio politička prošlost Azema Vllasija, koji je za vrijeme bivše Jugoslavije bio visoki kosovski funkcioner.

Podsjećamo, Vllasi je jučer ujutro ispred svog stana u Prištini ranjen u rame iz vatrenog oružja i nakon ukazane ljekarske pomoći pušten je na kućno liječenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije