Novinarka HRT-a: Bosanci se spuštaju u Omiš i zauzimaju mjesto na plaži (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novinarka HRT-a: Bosanci se spuštaju u Omiš i zauzimaju mjesto na plaži (VIDEO)

Nakon ispada u Dnevniku 3 kojim je uznemirila građane Bosne i Hercegovine, voditeljica i urednica na državnoj Hrvatskoj televiziji Dijana Čuljak Šelebaj u jučerašnjem se Dnevniku i javno izvinila zbog svoje šovinističke izjave.

"Ispričavam se onima koje sam povrijedila posebice jer i sama dolazim iz te zemlje", tim riječima Dijana Čuljak Šelebaj započela je sinoćnji Dnevnik 3, te dodala kako nije samo mislila na građane BiH nego da se iz konteksta moglo zaključiti da je mislila i na hrvatske građane.

Podsjetimo, ukoliko je to uopšte potrebno, s obzirom da je većem dijelu javnosti poznato o čemu se radi, Bosanci su za jednu od iskusnijih novinarki Hrvatske radiotelevizije očigledno štetočine koje se „spuštaju u Omiš“, „zauzimaju mjesto na plaži i ništa ne troše“.

Da nije bilo ovog šovinističkog ispada Dijana Čuljak Šelebaj ostala bi poznata uglavnom po svom nacionalističkom izvještavanju iz rata u Hercegovini, čime se svrstala odmah ispod Smiljka Šagolja na listi novinara-ratnih zločinaca, nazivajući koncentracioni logor „Dretelj“ sigurnim smještajem za civile.

Čuljak-Šelebaj je u sinošnjem Dnevniku 3 na HRT-u upitala gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića: "Koliki vam problem, recimo u Omišu i općenito na južnom Jadranu, predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne Hercegovine, ništa ne troše, ne zauzimaju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu niti platili?“




Urednica na HRT-u ne samo da je pogazila osnovne standardne novinarske etike nego je pokazala i svoje šovinističko lice, koje, čini se, nakon rata nikada nije ni promijenila.

Gradonačelnik Omiša bio je neprijatno iznenađen ovakvim pitanjem, pa se pokušao „izvući“, što je skoro pa nemoguće nakon što novinarka iznese ovako radikalan i skandalozan stav.

Dijana Čuljak Šelebaj: Logor kao mjesto sigurnosti

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije