Novi požar na Makarskoj rivijeri: Evakuirani turisti iz tri hotela u Tučepima

Radiosarajevo.ba
Novi požar na Makarskoj rivijeri: Evakuirani turisti iz tri hotela u Tučepima
Turisti iz tri hotela u Tučepima - Jadran, Neptun i Tamaris, te mještani nastanjeni u ulicama u istočnom dijelu Tučepa, evakuirani su do ranih jutarnjih sati u ponedjeljak, zbog požara koji je buknuo oko 2.30 sati u Gornjim Tučepima.

Požar je buknuo u Gornjim Tučepima i zaprijetio stambenim objektima, prenosi Hina.

Više od 200 vatrogasaca uspjelo je odbraniti hotele i spriječiti da ih zahvati vatrena stihija.

U ranim jutarnjim satima vatra nošena burom širi se iz smjera Tučepa u pravcu Makarske, pa vatrogasci procjenjuju da će biti poteškoća u gašenju požara tokom dana. Također navode kako u borbi s vatrom tokom noći niko od vatrogasaca i mještana Tučepa nije povrijeđen.

Sve raspoložive vatrogasne snage su na terenu i bore se s vatrenom stihijom. U ovim trenucima, vatra gori od Biokova do mora.

Promet je zatvoren na Jadranskoj magistrali, kao i prema Vrgorcu.

U 7.30 sati požar i dalje nije bio pod nadzorom, no situacija je bila mnogo bolja nego rano ujutro. Zaustavljeno je širenje požara prema Makarskoj i Tučepima, dok se vatra snažno širila prema Biokovu iznad Kotišine.

Uskoro se očekuje dolazak zračnih snaga, a prema riječima vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, kroz nekoliko sati situacija bi trebala biti pod nadzorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije