Novi detalji o 19-godišnjem ubici koji je pištoljem usmrtio roditelje

Radiosarajevo.ba
Novi detalji o 19-godišnjem ubici koji je pištoljem usmrtio roditelje
Protiv 19-godišnjeg Tina Šunjerge osumnjičenog za ubistvo oca Marina (45) i majke Silvane Šunjerga (46) u ponedjeljak navečer podignuta je kaznena prijava za dva teška ubistva Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

Prema navodima policije, 19-godišnjak je 25. marta između 16 i 18 sati u Čistoj Velikoj, Hrvatska, usmrtio svoje roditelje vatrenim oružjem zbog neslaganja s njima o svom ponašanju.

Mladić je ubistvo izvršio pištoljem koji je legalno posjedovao njegov otac i kojeg je čuvao na zakonom propisan način, a 19-godišnjak je do pištolja došao provalom u sef u kojem se oružje nalazilo. 

Nakon ubistva roditelja, 19-godišnjak je otišao na rođendansku zabavu u Gaćeleze te je tamo izvadio pištolj s kojim je ubio roditelje i ispalio tri metka u zrak. Zbog tog je razloga protjeran sa zabave.

Naime, Šunjerga je svom 18-godišnjem prijatelju Lovri Tabuli, koji je priveden i zadržan u pritvoru zbog neprijavljivanja teškog kaznenog djela. Ispričao je da je ubio roditelje.

Tabula je istražiteljima rekao kako riječi Šunjerge nije shvatio ozbiljno. Novi detalji o ubici pojavljuju se svako malo.

Kako je za Jutarnji ispričao mještanin Čiste Velike, Ante Šunjerga, 19-godišnjak je u nedjelju oko šest sati ujutro viđen da šeće po mjestu s rukama u džepovima.

Prema pričama mještana, Šunjerga je ubio i svog psa, najvjerovatnije u noći sa subote na nedjelju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije