Nevrijeme: Vjetar dizao krovove i obarao drveće, brojna mjesta bez struje

Anadolija
Nevrijeme: Vjetar dizao krovove i obarao drveće, brojna mjesta bez struje
AA / Nevrijeme u Crnoj Gori
U Crnoj Gori na snazi je crveni meteoalarm, koji je praćen olujnim vjetrom i niskim temperaturama. Vjetar olujne jačine napravio je veliku štetu na crnogorskom primorju, a brojna sela širom Crne Gore nemaju električnu energiju.

Najveća šteta napravljena je u Baru, gdje je vjetar olujne jačine obarao drveće, podizao krovove, prevrtao čamce. Najozbiljniju štetu zasada je pretrpjela zgrada Opštine, kojoj je vjetar podigao krov. Vjetar je takođe obarao drveće na parkirane automobile.

Nevrijeme je pogodilo i Herceg Novi, gdje je usljed olujnog vjetra došlo do obaranja drveća na više od 10 mjesta. Na zgradi Osnovne škole Dašo Pavičić pričinjena je veća materijalna šteta zbog udara olujnog vjetra. Procjenjuje se da je oko 400 kvadratnih metara krova oštećeno. Iz ove opštine apeluju na svoje građane i goste da bez prijeke potrebe i zimske opreme ne idu u područje grada.

U ostalim djelovima Crne Gore situacija je trenutno pod kontrolom. Gradovi na sjeveru su pod snijegom, a najviše je napadao u Plavu, nešto više od pola metra.

Pripadnici Vojske Crne Gore su rano jutros, nakon akcije koja je trajala od juče popodne, uspješno evakuisali četiri osobe zavijane kod sela Radovče Polje.

Vremenske neprilike koje su pogodile Crnu Goru utiču i na elektrodistributivnu mrežu uglavnom na seoskom području, dok su svi gradovi uredno snabdjeveni strujom, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iz CEDIS-a su naveli da je usljed jakih udara vjetra više puta u toku noći bilo problema na dalekovodu Bar-Sutomore-Đurmani na kojem je došlo do lomljena stuba. Zbog toga su trenutno bez napajanja Sutomore i Đurmani, a ekipe CEDIS-a otklanjanju kvar.

"Imamo problema na mreži prema Ostrosu, selima u Krajini, selima u danilovgradskoj opštini, okolini Ulcinja, okolini Nikšića, dijelu Grblja i na Luštici. Takođe, kolašinski dalekovod je dijelom u prekidu pa Lijeva Rijeka nema električnu energiju. I Riječka nahija u cetinjskoj opštini je bez električne energije", saopšteno je iz CEDIS-a.

Drumski i željeznički saobraćaj u Crnoj Gori funkcionišu po redu vožnje. Na Aerodromu Podgorica sve se odvija po predviđenom redu saobraćaja, jedino avion Air Serbia iz Beograda jutros nije mogao sletjeti u Podgorici, zato što je bila u pitanju mala letjelica koja zbog velikih udara vjetra nije mogla da sleti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije