Nema više serija: Ugašen jedan od najvećih piratskih sajtova u regiji

Radiosarajevo.ba
Nema više serija: Ugašen jedan od najvećih piratskih sajtova u regiji
Protiv dvije osobe u Srbiji podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su u dužem vremenskom periodu preko internet portala “serije.rs” nezakonito omogućili on-line gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija.

Time su nosiocima autorskih prava nanijeli ogromnu finansijsku štetu, saopćilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Krivičnu prijavu u redovnom postupku podnijela je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

"Odjeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u koordinaciji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, preuzelo je administratorsku kontrolu nad internet portalom serije.rs i na taj način prekinulo nelegalno emitovanje i on-line gledanje domaćih i stranih televizijskih serija. Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste administratori internet portala serije.rs, koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlašteno iskorištavanje autorskog djela ili predmeta srodnog prava, obavila pregled računarske opreme koju su koristili za administraciju portala i privremeno ih oduzela", precizira se u saopćenju MUP-a Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije