Inženjerka i majka četvero djece na sudu zbog prostitucije i podvođenja

Radiosarajevo.ba
Inženjerka i majka četvero djece na sudu zbog prostitucije i podvođenja
Foto: Pixabay / Ilustracija
Dalmaciju ovih dana potresa afera suđenja ženi koja je optužena za podvođenje i prostituciji.

Zašto se inženjerka  i majka četvero djece iz Kaštela odala prostituciji i podvođenju drugih žena  - na ovo pitanje sama je dala odgovor na saslušanju: 

"Pristala sam jer već par mjeseci nisam radila i nisam imala sredstava za uzdržavanje svoje dvoje djece koja su se tada školovala. Bez obzira koliko bismo zaradile, sve smo dijelile popola kao i troškove struje, stanarine, vode..."

Optužnica ovu gospođu od 59 godina tereti  da je  dogovorila s jednom ženskom osobom da će pružati seksualne usluge i njoj davati pola zarade.  Kako bi neometano radile, unajmila je stan u Šimunovićevoj ulici, a cijena je bila 300 do 500 kuna za polusatni oralni i klasični seks. Klijente su nalazile preko malog oglasnika, a u ovom je slučaju, po presudi, "djelatnica" zaradila najmanje 108  hiljada kuna od čega je pola išlo organizatorici.

Takođe, optužena je za podvođenje još jedne ženske osobe, no ni jedna od  dvije podvođene žene nije željela kazneni progon njihove navodne "šefice".  

Obje su rekle su joj se prvo požalile da su u teškoj financijskoj situaciji, a da im je ona zatim predlagala da se bave "najstarijim zanatom na svijetu" na što su one pristajale, piše Slobodna Dalmacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije