MUP Makedonije: Uhapšeno osam osoba, 83 zatražile ljekarsku pomoć

Anadolija
MUP Makedonije: Uhapšeno osam osoba, 83 zatražile ljekarsku pomoć
Najmanje osam osoba je uhapšeno, a 83 su zatražile ljekarsku pomoć nakon sinoćnjih nereda i nasilja unutar makedonskog parlamenta, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova ove zemlje.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Jordan Lamanoski na konferenciji za novinare u Skoplju kazao je kako je "na osnovu snimaka i ostalih dokaza uhapšeno najmanje osam osoba, zbog sumnje da su povezani sa sinoćnjim neredima u parlamentu".

Naglasio je kako je na protestima ispred parlamenta sinoć bilo oko 5.000 osoba.

"Najmanje 83 osobi je pružena medicinska pomoć, među njima 25 policajaca, tri zastupnika parlamenta, jedan novinar", rekao je Lamanoski.

Podsjetimo, pristalice pokreta "Za zajedničku Makedoniju" upale su u prostorije parlamenta Makedonije nakon što su poslanici parlamentarne većine samoinicijativno izabrali poslanika DUI-ja Tallata Jaferija za predsjednika parlamenta.

Nakon što je saopćeno da je Jaferi izabran za predsjednika parlamenta, pristalice VMRO-DPMNE-a su ispred parlamenta započele proteste.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije