Modnom revijom svjetskih kreatora večeras počeo Serbia Fashion Week

Anadolija
Modnom revijom svjetskih kreatora večeras počeo Serbia Fashion Week
Modnom revijom u centru Novog Sada večeras je počeo Internacionalni festival mode i dizajna, Serbia Fashion Week.

Nedjelja mode pretvorila je centralnu pješačku ulicu Jovana Jovanovića Zmaja u modnu pistu kojom je, naočigled mnogobrojnih prolaznika, prodefiliralo više od 250 manekena obučenih u modele 30 europskih dizajnera.

Centrom grada tako su, između ostalih, prošetale i kreacije poznatih imena svjetske mode kao što su Agatha Ruiz de la Prada iz Španije, Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Njemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Beyonce, Kate Moss i druge, kao i brojni dizajneri iz Srbije i regiona.

U programu je učestvovao Simfonijski orkestar NS2021, Tijana Bogićević koja će ove godine predstavljati Srbiju na Eurosongu, i Dragoljub Đuričić sa svojim kolegama bubnjarima.

Nacionalna nedjelja mode do 29. aprila u Novom Sadu će predstaviti dizajnere iz 20 različitih država svijeta, a bit će organizirani i prateći programi koji, kako ističu organizatori, doprinose edukaciji posjetilaca o modi kao umjetnosti. Svekodnevno će biti organizirane modne revije dizajnera iz Srbije, Francuske, Italije, Holandije, Njemačke, Grčke, Rusije, Rumunije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije