Maloljetnik vatrenim oružjem usmrtio oca: Strahuje se za sudbinu majke

Radiosarajevo.ba
Maloljetnik vatrenim oružjem usmrtio oca: Strahuje se za sudbinu majke
Jutarnji.hr / Ilustracija
Jutros oko 11:15 sati, nakon dojave, u Čistoj Velikoj (zaleđe Vodica) u Hrvatskoj u svojoj kući je pronaden mrtav 45-godisnji muškarac, pripadnik Specijalne Jedinice Policije Split, saopćila je šibenska policija.

Okolnosti smrti se utvrđuju uviđajem, a poduzimaju se i sve druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za ovaj događaj.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je riječ o stravičnom kaznenom djelu. Naime, kako piše Slobodna, 45-godišnjeg policajca ubio je njegov maloljetni sin, čija dob još nije precizno utvrđena, što su im potvrdili i iz PU Šibensko-kninske.

U svog oca dječak je ispucao pet ili šest metaka. Policija trenutno traga za suprugom ubijenog policajca, odnosno za majkom dječaka, a strahuje se da je ubio i nju. 

Kako piše Jutarnji, mladić se trenutno skriva u šibenskom stanu svoje djevojke, koji je opkoljen policijskim snagama. Sumnja se da je i njoj oduzeo život, a neslužbene informacije govore kako se mladić našao u problemima s narkoticima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije