Kusturica: Dok bude politike Izetbegovića, nema mirnog života u BiH

Radiosarajevo.ba
Kusturica: Dok bude politike Izetbegovića, nema mirnog života u BiH
/ Foto: Iskra
U intervjuu za beogradski Informer srbijanski režiser Emir Kusturica izjavio je da sa u BiH dešava "stara priča s istim glumcima".

"Neko u BiH drži entitete i narode u stanju neizvjesnosti. Dok u BiH bude politike Izetbegovića, nema mirnog i građanskog života", rekao je Kusturica.

Poznati režiser pohvalio se poznanstvom sa Mikeom Flynnom, savjetnikom za nacionalnu bezbjednost novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

"Upoznao sam ga. Ako bih htio da se hvalim, rekao bih da smo prijatelji... Istina je da smo se upoznali i da smo zajedno proveli veče s Putinom i razgovarali o svemu. Njegovo postavljanje za Srbiju ne može da znači dramatičan obrt, ali je dobro da će se intervencionistička politika SAD sigurno mijenjati", rekao je Kusturica za Trumpovog savjetnika koji, podsjetimo, smatra da je "islam politička ideologija a ne religija".

Smatra da je moguće da Rusija i SAD sklope savez i počnu da sarađuju.

"Ono što je najveća dobit od Trumpove pobjede je to što neće biti velikog rata, barem ne u bliskoj budućnost. Savez Rusije i Amerike na Bliskom istoku je skoro neminovan", kaže Kusturica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije