Kosovo: Dvojica maloljetnih Srba nožem napali Bošnjaka

Fena
Kosovo: Dvojica maloljetnih Srba nožem napali Bošnjaka
/ wiki
U incidentu u Kosovskoj Mitrovici dvojica maloljetnih Srba nožem su povrijedili D.M. (19), bošnjačke nacionalnosti.

Jedan od napadača J.B., koji je priznao počinjenje kaznenog djela, zadržan je u policiji, a protiv drugog je pokrenut redovan sudski postupak.

Incident se dogodio u Ulici čika Jovina, a povrijeđenom je liječnička pomoć ukazana u Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Regionalni voditelj operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je da je sjevernoj policijskoj stanici u Mitrovici sinoć u 21:40 sati prijavljeno da je na prijemno odjeljenje u mitrovičkoj bolnici primljeno jedno lice koje je zadobilo ozljede oštrim predmetom.

Radi se o povrijeđenom licu D.M (19) iz Kosovske Mitrovice.

"Uviđajna ekipa i patrolne jedinice obavile su razgovor s oštećenim i nakon kraćeg operativnog rada došli su do saznanja o osumnjičenim osobama koje su izvršila ovo kazneno djelo M.B. (17) i J.B. (14). Oni su privedeni, kontaktirano je nadležno Tužiteljstvo i jednom licu je određeno policijsko zadržavanje", rekao je Bojić.

Osumnjičenom J.B, koji je priznao počinjenje kaznenog djela, određeno je policijsko zadržavanje od 24 sata.

I žrtva i dvojica osumnjičenih su iz Kosovske Mitrovice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije