Izbori u Hrvatskoj: Njen slogan je "Mrak Gradonačelnica"

Radiosarajevo.ba
Izbori u Hrvatskoj: Njen slogan je "Mrak Gradonačelnica"
Anadolija / Anka Mrak-Taritaš
Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba popularna je pod hastagom #AnkaJeMrak

Anka Mrak-Taritaš, kandidatkinja je za gradonačelnicu Zagreba

“Ovo su zasigurno najzanimljiviji i najinteresantniji izbori u Gradu Zagrebu u proteklih 16 godina. Stoga onaj alibi da netko neće izaći van jer je glas propao, ne vrijedi. Svatko treba izaći na izbore, glasati, jer svaki glas je iznimno važan“, rekla je Mrak-Taritaš, te dodala:

Na današnji dan biramo budućnost Grada Zagreba ne samo kroz sljedeće četiri godine, nego kroz sljedećih dvadesetak godina. Stoga, drage moje Zagrepčanke i Zagrepčani, ovi su izbori izuzetno važni, izađite van iskoristite svoje pravo i glasajte.“

Mrak-Taritaš, koja je kandidatkinja Hrvatske narodne strane (HNS), glasala je ubrzo nakon Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice Hrvatske, na istom glasačkom mjestu u zagrebačkoj ulici Antuna Bauera, javila je Anadolija.  

U sedam sati ujutru otvorena su birališta širom Hrvatske za lokalne izbore na kojima će više od 3,7 miliona registrovanih birača izabrati oko 9.500 lokalnih dužnosnika između 47.601 kandidata. Birališta će biti otvorena do 19 sati.

Izbori za lokalnu samoupravu, kao i izbori za Hrvatski sabor, održavaju se svake četiri godine. Drugi krug lokalnih izbora, ukoliko neki od kandidata ne bude izabran natpolovičnom većinom glasova, održaće se nakon dvije sedmice, 4. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije