Ivica Dačić: Revizija tužbe BiH izazvala bi velike posljedice

Radiosarajevo.ba
Ivica Dačić: Revizija tužbe BiH izazvala bi velike posljedice
/ Anadolija
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da bi eventualna revizija tužbe BiH protiv njegove zemlje izazvala velike posljedice po odnose dvije zemlje.

"Tužba je već bila, donijeta je presuda i nema nikakvih novih detalja", rekao je Dačić, dodavši da se u vezi toga sada vodi velika polemika u BiH.

Dačić kaže da će, ako se tako bude radilo, svaki dan samo čitati šta je ko rekao i smišljati kako će tužiti Hrvatsku i BiH za ratnu odštetu jer su 1914. napale Srbiju, prenijeli su beogradski mediji.

"Jesu li ikad platili ratnu odštetu za to? Da li je ikad NDH platila ratnu odštetu za ono što je učinila Srbima? Da li je BiH bila pod Austrougraskom i pod NDH", upitao je Dačić i dodao da je Srbija 1918. platila odštetu saveznicima za oslobađanje Hrvatske i Slovenije.

Svaka zemlja, kako je rekao, koja je oslobođena nije oslobođena "za džabe", nego je morala platiti saveznicima.

"Mi smo platili za njih. Da li je to ikad neko smio spomeneti u bivšoj Jugoslaviji", upitao je Dačić na konferenciji za novinare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije