Ispred trogodišnjaka kokain: Fotografija šokirala javnost

Radiosarajevo.ba
Ispred trogodišnjaka kokain: Fotografija šokirala javnost
Hrvatsku javnost šokirala je fotografija trogodišnjeg djeteta koje sjedi za stolom na kojem se nalaze linije bijelog praha.

Ekipi emisije "Provjereno" fotografiju je poslala majka djeteta koja je razvedena od oca dječaka. 

Naime, majka je slučaj prijavila policiji i Centru za socijalni rad, ali kako niko nije reagirao - slučaj je poslala ekipi "Provjerenog".

"Na mobilni sam dobila dvije fotografije svog djeteta koje mi je poslao njegov otac kad ga je odveo na susrete i viđanje. Meni to nije bilo nimalo smiješno, bila sam zabrinuta i ne znam šta bih rekla, mislim šokirana sam bila. Vidim da mu je sestra u pozadini i ne mogu da vjerujem kako i na koji način otac provodi vrijeme sa svojim djetetom", napisala je šokirana majka Anica, prenosi Blic.

Krajem aprila ove godine policija je u kući dječakovog oca zaplijenila drogu u sklopu međunarodne policijske akcije.

Otac dječaka negirao je oba navoda. Za drogu kaže da mu je podmenuta, a tvrdi da je na fotografiji ispred dječaka bijeli prah zapravo brašno jer je dječak bio kod njegovih roditelja dok su pravili kolače. Fotografiju, kaže, nije napravio on.

Sudija Peto Kujundžić kaže da se, bez obzira na hemijski sastav bijelog praha, dijete ne smije stavljati u takav kontekst i do njegove sedme godine takve su stvari prekršajno i kazneno djelo.

No, roditelji dječaka nastavljaju davati oprečne izjave. Majka navodi da je droga bila jedan od glavnih razloga zbog kojih su se razveli, a otac da mu supruga podmeće...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije