Hrvatska: Bez dogovora o mandataru u prvom krugu konsultacija

Anadolija
Hrvatska: Bez dogovora o mandataru u prvom krugu konsultacija
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović obavila je na Pantovčaku prvi krug konzultacija sa predstavnicima političkih stranaka i zastupnicima koji su izabrani u 9. saziv Hrvatskog sabora.

"Konzultacije su pokazale da do sada nitko ne raspolaže potrebnom većinom izabranih zastupnika u Hrvatskom saboru za davanje mandata za sastavljanje nove hrvatske vlade. Međutim, moram izraziti zadovoljstvo dinamikom i ozračjem razgovora koji su danas vođeni sa svima“, izjavila je Grabar - Kitarović.

Istaknula je kako su svi predstavnici političkih stranaka i zastupnici pokazali konstruktivnost i odgovornost za formiranje nove Vlade, što je ocijenila i odgovornošću prema svima koji su izašli na izbore i pokazali želju za rješavanjem problema građana Republike Hrvatske.

Idući krug konzultacija održat će se na Pantovčaku, u ponedjeljak, 10. oktobra, a konstituirajuću sjednicu 9. saziva Sabora predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će sazvati za petak, 14. oktobra ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije