Gužve, naguravanje, psovke i prijetnje u parlamentu

Fena
Gužve, naguravanje, psovke i prijetnje u parlamentu
Zastupnici su ipak ušli u zgradu i u predvorju skandirali "Milo, lopove", misleći na premijera Mila Đukanovića.

U crnogorskom parlamentu u srijedu se dogodio incident, kada su zastupnici Demokratskog fronta (DF) pokušali ući u zgradu parlamenta.

Sigurnosna služba Skupštine namjeravala je pretresti zastupnike DF-a, koji već godinu dana svojevoljno ne sudjeluju u njenu radu, što su oni odbili te je došlo do gužve i naguravanja, u kojem je bilo psovki i prijetnji.

Zastupnici su ipak ušli u zgradu i u predvorju skandirali "Milo, lopove", misleći na premijera Mila Đukanovića. Razvili su i transparent na kojem je pisalo “Sloboda i ništa više”.

Sa zastupnicima je ušlo i desetak osoba predstavljenih kao osobno osiguranje čelnika DF-a te kao pripadnici "redarske službe" koja je formirana tokom nedavnih uličnih protesta.

Demokratski front već godinu dana ignorira skupštinska zasjedanja te je istodobno organizirala dvadesetak prosvjeda na kojima je tražena ostavka vlade premijera Mila Đukanovića, formiranje prijelazne, tehničke vlade koja bi pripremila, kako su navodili, “poštene i slobodne izbore”.

Na današnjem zasjedanju Skupštine trebala se obaviti rekonstrukcija vlade u koju bi ušli i predstavnici oporbe. Đukanović je ponudio demokratskoj oporbi četiri ministarska resora i mjesto potpredsjednika vlade. Međutim, oporba se nije mogla dogovoriti kome će pripasti ta mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije