'Dodik referendumom dovodi u pitanje mir Srba i Bošnjaka'

Radiosarajevo.ba
'Dodik referendumom dovodi u pitanje mir Srba i Bošnjaka'
/ Čedomir Jovanović
Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je danas predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića da se založe za odlaganje najavljenog referenduma u RS-u.

"Srbija mora da utiče da se referendum o Danu RS-a, zakazan za 25. septembar, odloži i tako zaustavi sarajevski i banjalučki nacionalizam koji stoje iza njega", navodi se u Jovanovićevoj pisanoj izjavi.

On je dodao da "inat ne smije biti način našeg reagovanja i, ma koliko pogrešne poteze povlačilo zvanično Sarajevo i Bakir Izetbegović, mi ne treba da odgovaramo novim greškama nego razumom".

"Srbija je potpisnik Dejtonskog sporazuma, a Milorad Dodik, predsjednik RS-a, organizovanjem referenduma koji krši poredak Bosne i Hercegovine dovodi u pitanje mir između Srba i Bošnjaka."

"Najavljeni referendum najviše šteti upravo Beogradu, i potrebno je da se čuje da je Srbija za njegovo odlaganje", istakao je lider LDP, javlja Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije