Božo Petrov: 'Ako odluče rušiti Vladu, idemo na nove izbore'

Anadolija
Božo Petrov: 'Ako odluče rušiti Vladu, idemo na nove izbore'
"Ako gospodin Karamarko odluči rušiti Vladu, Most neće sudjelovati u preslagivanju. Za nas su opcija izbori", poručio je danas u ime Mosta Božo Petrov.

Čelnik Mosta i prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Božo Petrov, čijim je zahtjevom za opozivom Tomislava Karamarka nakon afere „Konzultantica“ jasno započela kriza vlasti u Hrvatskoj, danas je novinarima izjavio kako je za Most jedina opcija izbori, a ne preslagivanje Vlade kakvo najavljuje HDZ.

Božo Petrov danas je popodne ispred Vlade, uz prisutnost ostalih članova Mosta, dao izjavu za medije, nakon što se kasno sinoć sastalo Nacionalno vijeće Mosta i donijelo svoj službeni stav o novonastaloj krizi vlasti.

Most neće sudjelovati u preslagivanju Vlade. Ako gospodin Karamarko odluči rušiti Vladu, Most neće sudjelovati u preslagivanju. Za nas su opcija izbori. Most ima svoj stav od samoga početka i uvijek je isti. Mi zaista pozivamo na političku odgovornost sve one osobe koje sudjeluju u izvršnoj vlasti i nadamo se da će u ovom kratkom vremenu koje nam je ostalo pokazati da je svima stalo da se održi Vlada i da na kraju povjerenje koje su dobili od svojih birača, da ih ispune. Nama je iskreno žao radi svega ovoga što se događa i zaista se nadam da će se s druge strane pokazati razum i odgovornost“, poručio je Petrov.

Zahtjevom za opozivom Tomislava Karamarka, Božo Petrov je zahtijevao imenovanje drugoga kandidata iz redova HDZ-a na mjesto prvog potpredsjednika Vlade, no HDZ na čelu sa Karamarkom nisu bili spremni na taj ustupak.

Sabor je danas na dnevni red stavio izglasavanje povjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću koje bi se trebali izglasati u roku od 30 dana. Prema svim pokazateljima, Orešković neće dobiti podršku saborske većine. Protiv njega će glasovati većinski članovi Domoljubne koalicije, ali i oporba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije