Akter filma 'Vidimo se u čitulji' osumnjičen da je upucao Peconija u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Akter filma 'Vidimo se u čitulji' osumnjičen da je upucao Peconija u Beogradu
PrtScr / Željko Rutović
Željko Rutović (55) iz Beograda jedan je od rijetkih preživjelih iz dokumentarnog filma o kriminalu u Srbiji “Vidimo se u čitulji”.

On je osumnjičen da je sinoć u beogradskom hotelu “Prag” ispalio pet hitaca u Predraga Rankovića Peconija (55), i teško ga ranio, nakon čega je pobjegao. Policija i dalje traga za njim, kao i za još dvije osobe koje su osumnjičene da su učestvovale u pucnjavi.

Ranković je preživio ranjavanje i operisan je u beogradskoj bolnici.

Srbijanski mediji pišu da Rutović nikad prije nije osuđivan i da u Beogradu "važi za uspješnog i ozbiljnog biznismena".

Peconi i Žejko su, navodno, uz još par ljudi, sjedili zajedno za istim stolom, ali na suprotnim stranama. Svjedoci tvrde da je u jednom trenutku Žejko počeo da vrijeđa jednu od djevojaka koja je sjedila sa njima, a Peconi ga je upozorio da to ne radi. Nakon toga je došlo do pucnjave.

Nakon epohe Vidimo se u čitulji (film je snimljen 1994. godine, a baziran na knjizi Kriminal koji je izmenio Srbiju) Rutović se “primirio” i počeo da vodi miran porodičan život. Iako nikada nije osuđivan, u medijima je opisivan kao “opasan momak”, a ubrzo nakon filma povukao se iz javnosti i posvetio porodici, piše Telegraf.rs.

Rutović je vlasnik hotela, kockarnica i lanca brze hrane, a bio je vlasnik kockarnice u elitnom ruskom gradu Sočiju.

Rutović se u filmu Vidimo se u čitulji vodio kao član zvezdarskog klana koji je u filmu priznao svoje poslove sa ukrajinskom mafijom.

"Kod njih je sve drugačije, od prosjaka, do načelnika policije, svakom se da deo zarade. Sve je drugačije, sve se zna", pričao je Željko tada.

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije