Ako BiH ne sprovede istragu o spaljivanju zastave to će učiniti Srbija

Fena
Ako BiH ne sprovede istragu o spaljivanju zastave to će učiniti Srbija
/ printscreen
Srbija od Bosne i Hercegovine očekuje da u najkraćem roku provede istragu o spaljivanju srbijanske zastave, poručio je danas srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin i istaknuo da će, inače, to učiniti nadležne službe Srbije.

Ocijenivši da je spaljivanje srbijanske zastave, uz pjevanje terorističkih pjesama "nečuvena provokacija i uvreda", Vulin je Tanjug kazao da od nadležnih u BiH očekuje da provedu istragu i da izvijeste Srbiju da li se taj incident odigrao na području BiH, ko je odgovoran i koji su daljnji koraci prema ljudima koji, ističe, otvoreno propagiraju mržnju prema Srbima i Srbiji.

"Ako to ne urade, mogu biti potpuno sigurni da će nadležne službe Srbije učiniti sve da do istine dođemo mi", rekao je Vulin.

Po njegovim riječima, Srbija neće ponovno čekati godinu dana da se sazna istina o tom slučaju, kao što se čeka da se sazna ili ne sazna tko je pokušao ubiti predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

"Nema potrebe da čekamo još godinu dana da saznamo tko je spaljivao srbijansku zastavu i prijetio cijelom srpskom narodu", naveo je Vulin.

Mediji u BiH prenijeli su s društvenih mreža video snimak na kojem su prikazana dvojica muškaraca kako pale zastavu Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije