Akcija Range Rover: Oduzeto 29 skupih ukradenih vozila na putu za Albaniju

Radiosarajevo.ba
Akcija Range Rover: Oduzeto 29 skupih ukradenih vozila na putu za Albaniju
/ Foto: MUP Crne Gore
Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore realizirali su međunarodnu policijsku akciju Range Rover, koja je vođena skoro godinu dana, a danas je lišeno slobode šest lica.

Akcija je bila usmjerena na otkrivanje i presijecanje kanala krijumčarenja skupocjenih vozila, koja su prethodno ukradena u inostranstvu.

Službenici crnogorske policije, kao i službenici albanske policije, tokom sprovođenja ove akcije pronašli su i oduzeli ukupno 62 otuđena vozila visoke klase koja su ova lica krijumčarila. Ovu policijsku akciju je SELEC centar u Bukureštu proglasio najboljom godišnjom akcijom na međunarodnom planu u kojoj su učestvovali. 

Policijske aktivnosti rezultirale su pronalaskom i privremenim oduzimanjem, na području Crne Gore, 29 putničkih motornih vozila visoke klase, velike vrijednosti, i to vozila marke Range Rover, Mercedes, Audi i BMW, čime je spriječeno njihovo dalje krijumčarenje u Albaniju.

Takođe, raspisana je nacionalna potraga za još sedam vozila za koja je provjerama utvrđeno da su registrovana u Crnoj Gori na osnovu falsifikovane dokumentacije i za ovim vozilima se traga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije