Životinje u Pionirskoj dobile paketiće

Radiosarajevo.ba
Životinje u Pionirskoj dobile paketiće
Novogodišnje paketiće dobili su i stanovnici RZC “Pionirska dolina“ i zoo vrt.

Piolina i njena mama bile su među prvima koje su požurile do svog novogodišnjeg paketića da provjere šta su to za njih pripremili njihovi hranioci, naveli su iz KJKP "Rada".

Mrki medvjed sadržaj svog novogodišnjeg paketića nije želio pokazati posjetiocima „Pionirske doline“ nego je isti hitro odnio u svoju nastambu.

Lemuri su radoznalo skakali oko kutije s ukrasnim papirom i mašnom, a najmlađi su se potrudili i da sadržaj iz kutije što prije bude pojeden.

Šarene, prekrasne posude najviše su uplašile merkate kojima je malo više vremena trebalo da se približe i shvate da se u njima nalaze njihove najdraže poslastice.

Ideja da i životinje u zoo vrtu „Pionirske doline“ trebaju biti nagrađene dodatnim poslasticama došla je upravo od ljudi koji se o njima brinu i hrane ih tokom cijele godine.

Novogodišnjim darivanjem hranioci u RZC “Pionirska dolina“ i zoo vrt samo su još jednom dokazali s koliko ljubavi i pažnje obavljaju svoje svakodnevne zadatke, te da su stanovnici zoo vrta u određenoj mjeri njihovi pravi ljubimci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije