Zapušteno stepenište u Pruščakovoj, ne rade muzičke kutije, trava zarasla

H. A.
Zapušteno stepenište u Pruščakovoj, ne rade muzičke kutije, trava zarasla
Stepenište u Pruščakovoj ulici, posvećeno ključnim ličnostima i društvima koji su obilježili kulturno-umjetničku i društvenu scenu Sarajeva u drugoj polovini 20. stoljeća, koje je svečano otvoreno protekle godine u februaru, sada je zapušteno.

Izrasla i neuredna trava uz stepenice koje su turistička atrakcija u Sarajevu, prljavi rukohvati i klupe, te pokvarena dva od tri audiouređaja koji su trebali svirati dobro znane hitove istaknutih muzičara - prizor su iz ulice u centru Sarajeva.

Iz općine Centar naveli su da se očekuje popravka muzičkih kutija u narednim sedmicama, jer je u toku javna nabavka kojom će se riješiti problem.

Aldijana Hamza iz KJKP za Radiosarajevo.ba  je kazala da će trava biti pokošena tek nakon što se potpiše godišnji ugovor o uređivanju manjih zelenih površina s Općinom Centar.

"Planirano je da se posadi i cvijeće uz stepenište u Pruščakovoj", dodala je Hamza.

Projekt u Pruščakovoj finansirala je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila gotovo 700.000 KM, dok je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo bio realizator i nadzor projekta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije