Vodovodu jutros prijavljeno 96 kvarova: Brojna naselja i danas bez vode

Radiosarajevo.ba
Vodovodu jutros prijavljeno 96 kvarova: Brojna naselja i danas bez vode
/ KJKP ViK
U Službu vodomjera i dezinfekcije vode u KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo jutros do 8 sati prijavljeno je 96 kvarova.

Jučer je u Dispečerskom centru primljeno ukupno 70 telefonskih i terenskih prijava (42 na vodomjerima i 28 na vodovodnoj mreži), saopćeno je.

Danas će zbog opravke kvarova, doći do prekida u vodosnabdijevanju na slijedećim lokacijama:

Paromlinska, Marka Marulića, Alojza Benca, Malta, Envera Šehovića, Igmanska, Reisa Džemaludina Čauševića, Smaje Šikala, Ragiba Džinde, naselje Boljakov Potok, Sokolje, Briješće, Milinkladska, Olovska, Posavska, Trg nezavsisnosti, C-faza Alipašino Polje, Miščina, Paje, Safeta Ahmetspahića, Briješće Brdo, Omera Šahića, Bulbulistan, Vlakovo, Rogačići, Kovačevac, Ahatovićka“, ističe se u informaciji uz napomenu da se stabilizacija u vodosnabdijevanju očekuje do 18 sati.

„S obzirom na pojačan intenzitet popravki kvarova, još jednom apeliramo na naše potrošače za strepljenje i razumijevanje“, mole iz Vodovoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije