Veće količine vode za građane Sarajeva: U rad pušten novi bunar

Radiosarajevo.ba
Veće količine vode za građane Sarajeva: U rad pušten novi bunar
/ KJKP VIK d.o.o. Sarajevo

Danas je u rad pušten novi bunar MB11 na izvorištu Bačevo. U ovaj bunar je instaliran bunarski pumpni agregat koji je donacija vodovoda Istanbul koji je instaliran na dubini od 19 metara, snaga elektro motora ovog pumpnog agregata je 80 kw što rezultira sa dodatnih 45 l/s u sistemu.

"Ovom prilikom želim da se zahvalim istanbulskom vodovodu koji nam je donirao hidormašinsku opremu i djelom elektro energetsku opremu tako da smo bunar koji je bio dugo godina van funkcije stavili u puni pogon. Pred nama je još mnogo dogovorenih projekata između dva vodovoda koji će u konačnici donijeti sigurnu stabilizaciju u vodosnabdijevanju Kantona. Donirana oprema je velike finansijske vrijednosti i to je značajna pomoć na našem putu koji zovemo 'Sarajevo bez redukcija'", rekao je Nezir Hadžić direktor KJKP VIK d.o.o. Sarajevo.

Prema preliminarnim dogovorima ovo je samo prva faza radova i uskoro se očekuje njihov nastavak.

"Oprema je vrlo visoke kvalitete i uveliko će doprinijeti stabilizaciji vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo. Ovih 45 litara u sekundi koje naš sistem dobija sa novim pogonom su vrlo značajane za vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo i velika pomoć vodovoda Istanbul", kazala je Esvada Kamenica iz pogona Vodovod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije