Uskoro reflektori na pomoćnom terenu stadiona Grbavica

Fena
Uskoro reflektori na pomoćnom terenu stadiona Grbavica
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Emir Dedović, direktor firme „SES“ d.o.o. danas su potpisali Ugovor o izgradnji reflektora na pomoćnom terenu stadionu Grbavica.

Načelnik Koldžo istakao je da će se realizacijom ovog projekta stvoriti bolji i kvalitetniji uslovi za održavanje treninga i utakmica na pomoćnom terenu stadionu Grbavica.

"Općina Novo Sarajevo kontinuirano provodi niz aktivnosti kada je u pitanju poboljšanje stanja u oblasti sporta i stvaranja sportskog prostora za djecu i omladinu, a realizacija ovog projekta omogućit će svim sportskim klubovima koji koriste pomoćni stadion Grbavica, kvalitetniji teren za održavanje svojih aktivnosti, što se ne odnosi samo na afirmirane klubove, nego i niže rangirane klubove", izjavio je Koldžo.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija koji će vršiti nadzor nad izvođenjem radova, direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak, predsjednik Sportskog društva Željezničar Senad Mehičević, predstavnici FK Pofalićki i novoosnovanog FK Novo Sarajevo.

Posebnu zahvalnost općinskom načelniku i Općini Novo Sarajevo uputio je i direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak istakavši da će se ugradnjom reflektora na pomoćnom stadionu produžiti radno vrijeme korištenja terena, odnosno da će omladinska škola FK Željezničara moći trenirati i odigravati utakmice i u večernjim terminima.

Vrijednost realizacije projekta je oko 110.000 KM, investitor je Općina Novo Sarajevo, a rok za izvođenje radova je 45 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije