Turski investitori pokazali interes za gradnju javnih garaža, hotela i bazena

Radiosarajevo.ba
Turski investitori pokazali interes za gradnju javnih garaža, hotela i bazena
Brojni projekti, koji bi u skorijoj budućnosti trebali biti ponuđeni na investitorskom tržištu, predstavljeni su danas u sarajevskoj Općini Centar, tokom posjete investitora Ondera Piyade, Necmettina Birincija i Selamija Yamana iz Turske.

Tokom ove posjete, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić istaknuo je kako je Općina Centar otvorena za nove investicije te da je spremna omogućiti sve potrebne uvjete za kvalitetnu saradnju u cilju ulaganja u projekte.

Neki od projekata koji su prezentirani su modernizacija Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović hase", javna garaža kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo na Koševu, uređenje Merhemića trga na Ciglanama s podzemnom garažom, javna garaža uz Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", tržni centar Skenderija, javna garaža i bazen Skenderija, hotel uz kompleks Skenderije, ugostiteljsko-sportski i rekreativni centar s vidikovcem i žičarom na lokalitetu Vranjače - Zlatište, inovativno-tehnološki park.

Gosti iz Turske su se zahvalili na prijemu u općini, te naglasili da je njihova želja povezivanje i saradnja dvije prijateljske zemlje. Istovremeno, iskazali su veliki interes za prezentirane projekte, te naglasili da imaju veliko iskustvo iz njihove zemlje.

Također, izrazili su spremnost da u narednom periodu dovedu i druge turske privrednike koji žele ulagati u općini Centar, saopćeno je iz kabineta načelnika Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije