Sutra otvaranje nove šalter sale Općine Novi Grad Sarajevo

Fena
Sutra otvaranje nove šalter sale Općine Novi Grad Sarajevo
Općina Novi Grad Sarajevo završila je rekonstrukciju, reorganizaciju i redizajn prizemlja zgrade Općine, u sklopu koje je proširen kapacitet šalter sale, kako bi se građanima i privrednim subjektima omogućila brža i lakša komunikacija.

Svečano otvorenje novih prostora planirano je sutra, od kada će građanima biti na raspolaganju 17, umjesto dosadašnjih 12 info pultova, a uvođenjem novog softvera za elektronsku ovjeru dokumenata, bit će skraćeno vrijeme čekanja na izvršenje usluge građanima.

Također, verificirane kopije katastarskog plana bit će izdavane odmah, za što je bilo potrebno od tri do pet dana, a sve s ciljem poboljšanja usluga koje se pružaju građanima Općine.

U novoizgrađenom prostoru nalazit će se i Centar za razvoj biznisa, koji će raditi sa strankama radi lakše razmjene informacija, pružanja podrške postojećim malim i srednjim preduzećima i lokalnom ekonomskom razvoju Općine Novi Grad Sarajevo, kao i početnicima u biznisu.

Nakon obilaska nove šalter sale i ostalih prostora bit će otvorena izložba Muzeja Sarajeva "Sarajevo birvaktile" koja će biti postavljena u novoizgrađenoj galeriji.

Riječ je o izložbi slika rađenih u tehnici ulje na platnu, poznatih sarajevskih slikara koji su koristili motive starog Sarajeva iz austrougarskog perioda, a na slikama se mogu vidjeti i motivi ostataka osmanskog perioda, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije