Sunčana jedra uljepšala gradsko šetalište u Ferhadiji

Radiosarajevo.ba
Sunčana jedra uljepšala gradsko šetalište u Ferhadiji
Općina Centar Sarajevo i firma Samas pokrenuli su zajednički projekat postavljanja sunčanih jedara tokom ljetnih mjeseci u ulicama u užem gradskom jezgru.

Naime, ovaj projekt pokrenut je s ciljem unapređenja estetskog izgleda, ali i kao djelimična zaštita od visokih temperatura na najfrekvetnijim pješačkim zonama u općini Centar.

U prvoj fazi ovog projekta sunčana jedra su postavljena u Ulici Ferhadija, odnosno na dionici od Vječne vatre do Gradske tržnice. Projekt je već izazvao pozitivne reakcije Sarajlija.

"Zaista lijepo izgleda i neobično je. Nikada nisam vidjela nešto slično na našim prostorima i drago mi je što je projekat krenuo od Općine Centar. Sada tokom dana imamo hladovinu na ovoj dionici i nadam se da projekat neće stati na ovome. Vidim i da turisti zastanu ovdje, slikaju se i s oduševljenjem gledaju u jedra. Ovo je projekt je vrijedan hvale i nadam se da će biti još sličnih", kazala je Samija Jusufović.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je naglasio da će u narednom periodu sunčana jedra biti postavljena u još nekoliko ulica.

"Osnovni cilj je zaštita svih šetača od sunca, a nakon toga i napraviti atrakciju i lijepu sliku koju će turisti koji posjećuju Sarajevo, ponijeti sa sobom u svijet", naglasio je Ajnadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije