Bašte ponovo u Štrosmajerovoj ulici

H. A.
Bašte ponovo u Štrosmajerovoj ulici
Bašte tri ugostiteljska objekta postavljene su ponovno u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Općine Stari Grad Sarajevo.

"Predviđeno je samo postavljanje ljetne bašte uz ugostiteljski objekt, i to maksimalne širine tri metra, a dužine zavisno od samog poslovnog prostora - kolika je dužina poslovnog prostora, tolika je i maksimalna dužina ljetne bašte", potvrdili su iz Općine Stari Grad Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

Sredinom ulice Štrosmajerova neće biti dozvoljeno postavljanje ljetnih bašti, a i za postavljanje tzv. pripadajućih vršit će se stroga kontrola.

"Sektor za inspekcijske poslove Općine Stari Grad vrši redovne kontrole korištenja ovih, ali i svih drugih javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašti", poručili iz ove sarajevske općine.

Nakon što je protekle godine odlučeno da će ova poznata sarajevska ulica dobiti potpuno novi izgled i da se uklanjaju bašte ugostiteljskih objekata, izabrano je i pobjedničko rješenje, i to u potpisu grupe autora Sabin Babić, Mirza Hrustemović, Tihomir Krajtmajer i Emir Kalamujić.

U budućnosti, kompletna ulica trebala bi biti natkrivena, a sadržavat će i fontane, parkove, sadržaj za zabavu i rekreaciju i mnoge druge sadržaje. 

No, dok se čeka početak radova, stolove i stolice ispred svojih objekata mogu iznijeti samo tri ugostiteljska objekta, koja su dobila odobrenja za korištenje javne površine u 2017. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije