Hadžibajrić o vraćanju bašta u Štrosmajerovu: Rješenje ostaje na snazi

H. A.
Hadžibajrić o vraćanju bašta u Štrosmajerovu: Rješenje ostaje na snazi
Nakon što je protekle godine, u septembru, Općina Stari Grad donijela rješenje da se uklanjanju sve ljetne bašte u ulicama Štrosmajerova, Trg fra Grge Martića, Zelenih beretki i Muvekita, građani i građanke su to dočekali podijeljeno.

Jedan dio njih je tu odluku podržao, a drugi odlučio ovog ljeta suprostaviti se peticijom.

"Rješenje ostaje na snazi", napisao je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, na svom Facebook profilu. 

Na tu njegovu objavu, uslijedili su mnogobrojni komentari, opet podijeljeni, jedni podržavaju želju vlasnika da u novoj ljetnoj sezoni ponovo postave bašte, dok drugi ističu da je mnogo ljepše bez njih.

Načelnik Općine Stari Grad kazao je također, prije nekoliko dana kada je peticija pokrenuta, za Patriu da neće potpisati rješenja bez obzira na peticije.

"Te bašte uklonjene su iz dva razloga, prvi je što su vlasnici ugostiteljskih objekata plaćali zauzetu površinu po izdatom rješenju, a zauzimali su mnogo više javne površine, a drugi razlog je narušavanje javnog reda i mira", kazao je Hadžibajrić.

Vlasnici ugostiteljskih objekata žalili su se i Ministarstvu za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša na rješenje Općine Stari Grad, a ministar Čedomir Lukić (SDA) izdao je rješenje kojim se poništava odluka Općine Stari Grad i vraća na ponovno odlučivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije