Srednjoškolci iz Njemačke umjesto na ekskurziju gradit će igralište u Sarajevu

Fena
Srednjoškolci iz Njemačke umjesto na ekskurziju gradit će igralište u Sarajevu
Srednjoškolci iz Stuttgarta prikupili su 15.000 eura za ekskurziju, ali umjesto toga planiraju doći u Sarajevo i učestvovati u volonterskom radu na izgradnji igrališta u okviru vrtića ''Pčelica'' na Kovačima.

Firma KuKuk -Kultur.de  Stuttgart donirat će i dopremiti iz Njemačke potrebni mobilijar, a igralište će biti prilagođeno uzrastu djece koja pohađaju vrtić.

Šefica Sektora za lokalni razvoj Općine Stari Grad Selma Velić kaže da je ova firma poznata po izgradnji ekoloških igrališta širom svijeta.

"Tragom tih saznanja poslali smo prijedlog za saradnju i izgradnju igrališta u Starom Gradu. Odmah su prihvatili našu ideju, a srednjoškolci su prikupili potrebna sredstva. Dolazak volontera i predstavnika firme očekujemo sljedeće sedmice", navela je Velić.

Novo igralište imat će travnatu podlogu, u skladu s ekološkim principima, a mobilijar će biti drveni, bez metalnih predmeta, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije