Skenderija: Pogledajte kako će izgledati garaža s igralištem za nogomet

J. Ć.
Skenderija: Pogledajte kako će izgledati garaža s igralištem za nogomet
Na Skenderiji bi se mogla graditi montažna garaža s igralištem za mali nogomet, i to pored dvorane Mirza Delibašić.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je direktor KJP Centra Skenderije Amer Kapo.

"Napravili smo idejno rješenje i pokrenuli inicijativu za izgradnju montažne garaže s nogometnim igralištem koja bi se nalazila pored dvorane Mirza Delibašić", kazao nam je Kapo.

centar_Skenderija_facebook.jpg - Skenderija: U planu izgradnja montažne garaže s igralištem za nogomet

Podsjećamo da je nedavno završena i obnova platoa Skenderija. Ono što su mnogi primijetili jeste da novi i moderni izgled platoa krasi pahuljica koja je tu kao simbol sjećanja na Zimske olimpijske igre u Sarajevu.

Dodajmo i to da je Centar Skenderija počeo s izdavanjem prostora u privrednom gradu te time dao priliku mladima za otvaranje biznisa koji će u punom kapacitetu biti na usluzi građanima.

Proteklih mjeseci otvoreno je nekoliko trgovina te iznajmljeno više poslovnih prostora. Ovo je pokušaj da se mladim biznismenima olakša pokretanje posla nuđenjem niske cijene za iznajmljivanje poslovnog prostora.

Kapo je u ovoj godini najavio čak šest sajmova, a prvi je bio održan prošlog mjeseca,  i posvećen je drvnoj industriji. 

Prije nekoliko dana u Skenderiji najavljen je i 29. po redu Sarajevski sajam knjiga, kao i 14. Bijenale knjige koji će se održati od 19. do 24. aprila i na kojem će učestvovati 160 izlagača iz 18 zemalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije