Marka kvadrat: Prilika mladima za otvaranje biznisa u Skenderiji

J. Ć.
Marka kvadrat: Prilika mladima za otvaranje biznisa u Skenderiji
Centar Skenderija počeo je s izdavanjem prostora u privrednom gradu te time dao priliku mladima za otvaranje biznisa koji će u punom kapacitetu biti na usluzi građanima.

Proteklih mjeseci otvoreno je nekoliko trgovina te iznajmljeno više poslovnih prostora. Ovo je pokušaj da se mladim biznismenima olakša pokretanje posla nuđenjem niske cijene za iznajmljivanje poslovnog prostora.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo za portal Radiosarajevo.ba pojasnio je koja je procedura da pod povoljnim uvjetima mladi iznajme poslovni prostor.

"Mladi biznismeni do 30 godina trebaju doći lično u Skenderiju. Povoljnost koju nudimo je za prva tri mjeseca jedna marka po kvadratu i plus režije, s tim da ne plaćaju režije dok ne počne raditi firma. Nakon tri mjeseca kirija se povećava na tri marke po kvadratu i cijena se ne mijenja sve dok osoba ne napuni trideset godina".

Direktor Kapo istaknuo je da rezultate tog načina poslovanja i prilagođavanja tržištu mogu očekivati u narednom periodu, tako da je njihov stav kada je u pitanju povratak u ljudi u Skenderiju - jako pozitivan.

Amela Radak, vlasnica prodavnice u Skenderiji kazala je za naš portal da s uloženim sredstvima ne spada u tu kategoriju, ali definitivno podržava mlade.

"Jedna sam od rijetkih koji nema taj status jer sam ovdje od 1996. godine. Podržavam dolazak mladih u Skenderiju i vidim da su pozitivne promjene. Veća je posjeta, otvaraju se nove radnje i Centar funkcionira bolje, što se osjeti i na poslu", kazala je Radak.

Radnici novootvorene trgovačke radnje salona obuće se ne žale na prodaju s obzirom na to da se trude i sami reklamirati putem društvenih mreža.

I Tina Čengić, vlasnica kozmetičkog studija, kako kaže, ne žali se na posjećenost iako je salon otvoren tek tri mjeseca.

Tri poslovne zone

U Privrednom gradu sada postoje tri poslovne zone - prva košta 13 KM po kvadratu, druga osam i treća pet KM. Do sada je prostore u Skenderiji iznajmilo desetak mladih, no očekuje se da će potražnja porasti narednih mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije