Osam godina zatvora za Lavića: Kao direktor škole seksualno zlostavljao dijete

E. H.
Osam godina zatvora za Lavića: Kao direktor škole seksualno zlostavljao dijete
Printscreen / Sudo Lavić
Zbog stravičnog slučaja spolnog općenja s djetetom, koji je potresao javnost u Bosni i Hercegovini tokom 2015. godine, Općinski sud u Sarajevu danas je osudio Sudu Lavića, bivšeg direktora Desete osnovne škole Ilidža, na osam godina zatvora.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrđene su iz Ureda za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu, gdje su dodali da će se osuđeniku u zatvorsku kaznu uračunati i vrijeme provedeno u pritvoru od hapšenja do presude.

Također, kazali su nam i kako je riječ o nepravomoćnoj presudi, na koju Lavić ima pravo da se žali.

Prije gotovo dvije godine, tačnije 10. juna 2015. godine, Lavića su uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije, zbog tadašnje sumnje da je tokom određenog perioda zlostavljao dijete. Tada se sumnjalo na seksualno zlostavljanje, a vrlo brzo pokrenuta je istraga, nakon čega je podignuta i optužnica.

Lavića su policiji tada, najvjerovatnije, prijavile njegove kolege, koje su ga pratile i shvatile da se nešto čudno dešava s jednom učenicom koja je redovno posjećivala posebne prostorije u školi.

Cijeli slučaj dobio je sudski epilog i zbog toga će bivši direktor Lavić u zatvoru provesti još nešto više od šest godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije