Sarajevo: U srijedu besplatno pregledajte pluća

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U srijedu besplatno pregledajte pluća
Press KS / Ilustracija
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo organizirat će 16. novembra niz aktivnosti u cilju prevencije uzroka i prepoznavanja hroničnih opstruktivnih bolesti pluća (HOBP-a).

Time će se i u Sarajevu obilježiti Svjetski dan hronične opstruktivne bolesti pluća.

U Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulaha Nakaš" bit će organizirani za stanovništvo besplatni pregledi, savjeti vezani za HOBP-a te po potrebi mjerenje funkcije pluća (spirometrija).

O svim aktivnostima građani će biti obaviješteni i putem web stranice Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

U Službi porodične medicine (u centralnom objektu OJ Dom zdravlja Centar - ul. Vrazova 11) 16. novembra od 9 -13 sati bit će omogućeno mjerenja funkcije pluća (spirometrija) s naglaskom na pušače, a na sve ulaze centralnih objekata Doma zdravlja KS bit će postavljeni plakati o HOBP-a.

Informativni tekst za građane o HOBP-a bit će objavljen i putem web stranice JU Dom zdravlja KS.

"U okviru obilježavanja HOBP-a, o temi 'Rana dijagnostika i značaj ispravne terapije HOBP-a', u emisiji TVSA 'Život i zdravlje' 15. novembra  u 20 sati gostovat će specijalista pneumoftiziolog dr. Teufik Hadžiosmanović", saopćila je Press služba KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije