Sarajevo: Polomljene grane i srušena stabla oštetili veliki broj automobila

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Polomljene grane i srušena stabla oštetili veliki broj automobila
/ Foto: Čitateljka
Snijeg je u Sarajevu od sinoć napravio brojne probleme, od nestanka struje, vode, javni gradski prijevoz se otežano odvija, semafori nisu radili na više područja, a, osim grana koje su se lomile pod težinom mokrog snijega, srušeno je i više stabala.

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo su za portal Radiosarajevo.ba kazali kako su od sinoć imali mnogo intervencija vezano za automobile koje su oštetili polomljene grane i stabla.

Iako nam nisu znali dati tačan broj uništenih automobila, dežurni u Operativnom centru MUP-a KS-a kazao nam je da je bilo više desetina poziva.

Aldijana Kljajić-Hamza iz KJKP Park za naš je portal potvrdila da su imali više od 300 intervencija oko polomljenih grana i srušenih stabala, ali da ni oni, još uvijek, nemaju tačnu informaciju koliko je automobila oštećeno.

"Trenutno nam je prioritet spašavanje stabala, a sumiranje štete ćemo obaviti u narednim danima", kazala je naša sagovornica.

Dodala je kako je najveća šteta sa stablima na područjima općina Novi Grad i Novo Sarajevo, a u Vilsonovom šetalištu su dva stabla oborena.

Još jednom je uputila apel građanima da automobile ne parkiraju u blizini stabala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije