Sarajevo i Istočno Sarajevo zajednički obnavljaju Trebević

K.S.
Sarajevo i Istočno Sarajevo zajednički obnavljaju Trebević
Gradske Uprave grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva realizirat će prvi zajednički projekat “Eko Fest” u svrhu revitalizacije Trebevića, čime će ova olimpijska planina zasijati novim sjajem.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije koja je održana na izletištu Brus na Trebeviću, prvi Trebević Eko Fest bit će održan od od 25. do 27. augusta 2017. godine i pružit će građanima mnoštvo različitih ekoloških, omladinskih, sportskih, kulturnih i muzičkih događaja.

Oba dana festivala će se paralelno dešavati i ostali festivalski sadržaji, od onih ozbiljnijih edukativnih pa do raznih oblika uživanja u prirodi. Posebna pažnja je posvećena kamp zoni u kojoj je kamperima omogućeno da uz dvodnevne ulaznice besplatno postave šatore.

U večernjim satima predviđeni su koncerti i nastupati će regionalne zvijezde festivala kao što su SARS, Elemental, Skroz, Helem Nejse i ostali izvođači uz predgrupe i druge bendove. Nakon live muzičkog programa, iza ponoći nastupaju poznati sarajevski DJ-evi i mnogi drugi.

Predsjednik Udruženja Trebeco Željko Antonić izjavio je da se organiziranjem prvog Eko Festa želi skrenuti pažnja na Trebević kao biser prirode u neposrednoj blizini grada.

"Cilj organizacije prvog Eko Festa je obnova Trebevića i podizanje svijesti na očuvanju životne sredine, od koje svi zavisimo. Svjedoci smo nestašica vode, zagađenog zraka i cilj je da se ljudi upoznaju sa projektom revitalizacije Trebevića kao mjesta prirodnih ljepota. Zahvaljujem se Kancelariji visokog predstavnika i Delegaciji EU koje su podržale projekat. Također, zahvaljujem se gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo, kao i općinama Stari Grad, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža koje su nad podržali. EYOF je naš prijatelj i podržao je organizaciju. Nadamo se da ovo neće biti jedini Eko Fest, u oktobru vec počinju pripreme za idući Eko Fest", rekao je on.

"Prije par godina počeli smo s revitalizacijom i privukli mnoge investitore. Sve je rezultiralo povecanjem broja turista, a najviše je riječ o porodičnim izletima. Clj nam je promovirati zdrav život, zdravu ishranu i rekreaciju", rekao je Nikola Čvoro, PR Reakreacionog centra "Brus"

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije