Sarajevo: Hrasno brdo uskoro dobija savremenu i modernu ambulantu

N. K.
Sarajevo: Hrasno brdo uskoro dobija savremenu i modernu ambulantu
/ Foto: Općina Novo Sarajevo
Na području Mjesne zajednice Hrasno Brdo u Sarajevu, u ulici Varaždinska, u toku su građevinski radovi na izgradnji objekta ambulante i mjesne zajednice Hrasno brdo.

Ukoliko sve bude išlo prema planu, do kraja ove godine stanovnici ovog naselja dobit će  ambulantu, što će uveliko riješiti probleme zdravstvene zaštite u ovom dijelu općine Novo Sarajevo.

"Radovi se izvode na površini od oko 950 metara kvadratnih, a vrijednost građevinskih radova je blizu 1.400.000 KM, dok je rok za izvođenje 280  kalendarskih dana", rekli su za Radiosarajevo.ba u iz Općine Novo Sarajevo.

Foto: Općina Novo Sarajevo - Sarajevo: Hrasno Brdo uskoro dobija savremenu i modernu ambulantu

Radovi na ambulanti u naselju Hrasno Brdo

Nakon okončanja građevinskih radova, slijedi vanjsko uređenje te opremanje prostorija ambulante i mjesne zajednice, jedine od osamnaest mjesnih zajednica u Novom Sarajevu koja nema svoje prostorije na mjesnom području.

"Ambulanta će biti organizirana u suterenu i u prizemlju, a sadržavat će laboratoriju, ljekarsku ordinaciju i intervencije, stomatološku ordinaciju, te sobu za rad sa pacijentima. U drugom dijelu  objekta je mjesna zajednica i komercijalni sadržaji, projektirana je pošta i apoteka s pomoćnim prostorom, ali se ovi prostori mogu prilagoditi i drugoj namjeni", ističu iz Općine Novo Sarajevo.

Podsjećamo, projekat se realizira u cilju omogućavanja kvalitetne primarne zdravstvene zaštite stanovnika naselja Hrasno Brdo, a ujedno će se riješiti i dugogodišnji problem neadekvatnog prostora MZ Hrasno Brdo.

Foto: Općina Novo Sarajevo - Sarajevo: Hrasno Brdo uskoro dobija savremenu i modernu ambulantu

Radovi na ambulanti u naselju Hrasno Brdo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije