Građani na ulicama traže pravdu za Dženana Memića: Otac obećao otkriti snimak

S. H.
Građani na ulicama traže pravdu za Dženana Memića: Otac obećao otkriti snimak
Porodica i prijatelji stradalog Dženana Memića, te više od dvije hiljade građana, okupili su se ispred Općine Ilidža i krenuli u protestnu šetnju na kojoj traže ostavku glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić.

Od Općine Ilidža uputili su se prema Velikoj aleji, mjestu gdje je stradao Dženan Memić prije tačno godinu dana.

Veliki broj građana nosi majice s Dženanovim likom, te brojne transparente preko kojih poručuju da traže pravdu, smjenu Dalide Burzić i krive Alisu Mutap koja "krije ubicu". Porodica Dženana Memića poručila je da žele da šetnja prođe dostojanstveno.

Otac Dženana Memića - Muriz najavio je da će u Velikoj aleji najavio dati snimak na kojem se vidi "famozni" kombi Seferovića, a koji je Memić poslao na vještačenje u Kanadu. Na snimcima se navodno vidi veći broj oštećenja na kombiju, a Dženan je imao jednu ranu na glavi.

Muriz Memić je podsjetio da je Dalida Burzić rekla da je Dženan ubijen, te je podsjetio da je komesar MUP-a KS-a smijenjen jer je davao krive podatke o istrazi. Memić je rekao da danas traže ostavku glavne tužiteljice Kantona Sarajevo Dalide Burzić, jer je, kako je naveo, Tužilaštvo skrenulo istragu u pogrešnom smjeru.

Također, traže da se istraga vrati na početak i da slučaj preuzme FUP ili SIPA. Ako se njihovi zahtjevi, istaknuli su, ne ispune, organizirat će nove proteste.

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije