Protesti u Sarajevu: Obustava saobraćaja u ovim ulicama

Radiosarajevo.ba
Protesti u Sarajevu: Obustava saobraćaja u ovim ulicama
Ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima.

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima, vozače upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i vijadukte, mostove i prilaze tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na putevima koji vode preko planinskih prijevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo - Foča, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Gornji Vakuf - Prozor, Konjic - Mostar, Mostar - Široki Brijeg i Buna - Stolac. Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Glamoč - Mlinište i Bosanska Krupa - Bosanski Petrovac, dok na dionici Brod na Drini - Šćepan Polje upozoravamo na česta obrušavanja sniježnih lavina.

Apeliramo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, tako da na ovim prijelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

KANTON SARAJEVO

-  Zbog kretanja kolone učesnika “Protestne šetnje” danas od 13:30 do 14 sati saobraćaj će se povremeno obustavljati na relaciji od platoa Doma zdravlja Ilidža do parkinga RVI u ulici Velika Aleja (ulica Butmirska cesta-kružni tok Ilidža-Hrasnička cesta).
- Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Sagrdžije, Rustempašina i  Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije