Priznanje za KCUS i prof. dr. Mirzu Bišćevića

Radiosarajevo.ba
Priznanje za KCUS i prof. dr. Mirzu Bišćevića

Profesor dr. Mirza Bišćević s Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) izabran je, na 18. kongresu Evropske federacije nacionalnih udruženja ortopeda i traumatologa (EFORT) koji je održan prije nekoliko dana u Beču, u Glavni odbor te organizacije.

EFORT je neprofitna panevropska organizacija koja djeluje uime evropske ortopedske i traumatološke javnosti.

Osim promocije, istraživanja i usavršavanja, razmjene znanja i iskustva, uspostavljanja evropskih standarda u praksi, glavni općedruštveni ciljevi te organizacije su održavanje pokretljivosti čovjeka, odnosno unapređenje muskoloskeletnog zdravlja i kvalitete života.

Tu zadaću EFORT vrši kroz organiziranje kongresa, EU specijalističkih ispita, izradu smjernica rada i razvoja ortopedsko-traumatološke struke, asistenciju različitim medicinskim odborima EU u planiranju projekata i drugih aktivnosti u oblasti zdravstvene zaštite.

"Imenovanje prof. dr. Bišćevića, između ostalog, predstavlja priznanje i KCUS-u kao instituciji u kojoj je moguć razvoj svakog pojedinca i dostizanje evropskih i svjetskih nivoa u različitim medicinskim oblastima, a za Bosnu i Hercegovinu dodatnu mogućnost razvoja te oblasti kroz različite vidove podrške (projekti, stipendije, edukacije)", saopćila je Pres-služba KCUS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije