Preko 30 ulica: Bez vode dio Dobrinje, Vratnika...

Radiosarajevo.ba
Preko 30 ulica: Bez vode dio Dobrinje, Vratnika...
Prema saopćenju KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, i danas će bez vode biti brojna gradska naselja.

Danas će se popravljati kvarovi na sljedećim lokacijama: Humska, Donja Jošanica, Nebočaj, Lužani, Safeta Zajke, Muhameda ef. Pandže, Baruthana, Dobrinja, Rudija Alvađa, Bulevar branilaca Dobrinje, Trebević kod Pino hotela, Vlakovo, Hadži Mustafe Penjave.

Tokom popravke pobrojanih kvarova dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u ovim ulicama i/ili naseljima: Hadži Mustafe Penjave, Safeta Zajke, Esada Midžića, Vlakovo, Bulevar branilaca Dobrinje, Rudija Alvadža, naselje C5-Dobrinja, Humska, Ruđera Boškovića, Donja Jošanica, Nebočaj, Stara Cesta, Muhameda ef. Pandže, Isaka Samokovlije, Hasana Bibera, Baruthana, dio naselja Vratnik i Čebedžije.

Zbog ugradnje regulatora pritiska na glavnom cjevovodu za snabdijevanje naselja Dobrinje, moguće je da će u toku dana doći do smanjenja pritiska na višim spratovima za cijelo područje Dobrinje i Saraj-Polja. Zbog popravke kvara na cjevovodu – lokalitet Trebević, moguće je, da će u toku dana doći do prekida vodosnabdijevanja naselja na padinskim dijelovima, o čemu će potrošači naknadno biti obaviješteni.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u ulicama: Velešići Gornji, Avde Palića, Esada Midžića, Smaila Šikala i Mustafe Busuladžića. Očekuje se stabilizacija u vodosnabdijevanju do 16 sati.

U Dispečerskom centru primljeno je ukupno 12 telefonskih i terenskih prijava (jedan na vodomjerima,11 na vodovodnoj mreži). Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do osam sati imala prijavljeno 50 kvarova u šahtovima tj. vodomjernim garniturama, a predviđeno je zbog duga isključenje 11 korisnika iz sistema i dva uključenja.

U sklopu izrade Studije za neprihodovanu vodu, večeras će u terminu od jedan do tri sata (iza ponoći), Institut za hidrotehniku d.d. Sarajevo – HEIS vršiti testna mjerenja u zoni rezerevoara „Crni Vrh“ (zero pressure test). U planiranom terminu doći će do prekida u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama: Franca Lehara, Kranjčevićeva, Tešanjska, dio ul. Kalemova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije