Predstavljen projekat: Pogledajte budući izgled ulice Štrosmajerova (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Predstavljen projekat: Pogledajte budući izgled ulice Štrosmajerova (FOTO)

Štrosmajerova ulica uskoro bi trebala poprimiti novi izgled, a već je urađen i idejni projekat, koji je danas predstavljen javnosti.

U prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo danas je predstavljen pobjednički rad koji je izabran na Konkursu za izradu idejnog rješenja uređenja ulice.

Najboljim je proglašen rad pod šifrom SC215 iza kojeg stoji grupa autora: Sabin Babić, Mirza Hrustemović, Tihomir Krajtmajer i Emir Kalamujić, kojima je za prvo mjesto pripala nagrada u iznosu od 5.000 KM.

Prema prvim podacima kompletna ulica trebala bi biti natkrivena, a sadržaj je napravljen po uzoru na izgled velikih svjetskih i evropskih ulica. Fontane, parkovi, sadržaj za zabavu i rekreaciju samo su neki od pratećih elemenata koji bi se trebali nalaziti u ovoj prometnoj sarajevskoj ulici.

Konkurs za izradu idejnog rješenja uređenja ulice Štrosmajerova u Sarajevu – Općina Stari Grad Sarajevo bio je otvoren do 21. decembra 2015. godine, a do tog roka prispjelo je 11 radova.

Sve pristigle radove ocjenjivala je stručna komisija u sastavu: predsjednica komisije Lidija Mićić dipl. ing. arh i članovi Ljiljana Pelidija, dipl. ing. građ, Hamdija Efendić, dipl.ing. građ, Munib Buljina, dipl. ing. arh i Aida Veladžić, dipl. ing. arh.

U fotogaleriji pogledajte budući izgled Štrosmajerove ulice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije