Posljedice aprilskog snijega: Drveće i otpad na ulicama, svi radnici na terenu

Radiosarajevo.ba
Posljedice aprilskog snijega: Drveće i otpad na ulicama, svi radnici na terenu
Posljedice iznenadnog aprilskog snijega i dalje su vidljive na ulicama brojnih gradova u Bosni i Hercegovini, a tako je i u Sarajevu gdje se radnici preduzeća "Park" tri dana bore sa uklanjanjem prepreka na cestama.

Sve ove dane ulažu se maksimalni napori kako bi se spasila stabla i drugo zelenilo u glavnom gradu BiH, a radnici uklanjaju i režu polomljene grane, te prikupljaju otpad koji je završio na zelenim površinama, saopćeno je iz KJKP Park.

Na području šest općina u Kantonu Sarajevo i to u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći prioritet je ukloniti polomljene i oštećene grane, rasteretiti krošnje od grana koje su oštećene, ukloniti snijeg sa krošnji, spriječiti dodatna oštećenja, osloboditi prolaze i ukloniti otpad sa parkovskih staza, ističu iz ovog preduzeća.

Na terenu su i ekipe preduzeća Park zadužene za popravljanje kvarova na javnoj rasvjeti na području Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije